Kaffe skal der altid være på kanden – kig derfor altid efter de gode kaffetilbud.

Kaffe som tradition

Kaffen er idag en meget brugt drik som anvendes i alle lag af samfundet. Faktisk er kaffen så indgroet en del af danskernes hverdag, at rigtigt mange danskere, ikke kan starte dagen uden den opkvikkende drik. Det skyldes både fordi den er opkvikkende på grund af koffein indholdet, men også fordi det er blevet en hyggelig vane. Når vi handler ind, kigger vi ofte efter et godt kaffe tilbud. Kaffe er nemlig vigtigt.

Kaffen er også blevet en tradition ved besøg. Får du gæster, er kaffe som regel det første du tilbyder dem.

Pauser på arbejdet og på uddannelsessteder bruges ofte på at skylle kaffe ned. Det er igen en social måde at komme i og være i kontakt med andre mennesker. Lidt ligesom rygere der ofte samles ude foran bygningen. Man siger faktisk at kaffedrikkere og rygere ofte er mere sociale mennesker, end dem uden disse laster.

Kaffens oprindelse

Kaffe er opdaget og brugt for første gang i Etiopien, hvor den ikke blev drukket, men tygget. Den opkvikkende effekt var hovedformålet med dette. Det siges dog også, at det var gedehyrde i Yemen, der opdagede at gederne fik energi af at tygge på kaffebønnerne. Han tog så bønnerne med hjem til sit kloster, hvor munkene lavede en drik af bønnerne. Om det er mere sandt vides ikke.

I 1500-tallet blev den nuværende ristede kaffe opfundet. Det var araberne, der indførte drikken med de malede og ristede kaffebønner. Derfor kaldtes det dengang Arabica.

Først i 1600-tallet kom kaffen til Europa via Italien.

indlæg du måske vil kunne lide