Forskellige slags efterisolering

Efterisolering er en type materiale, der anvendes i byggeriet til at isolere og forhindre energitab. Det tilføjes ofte, efter at konstruktionen er blevet bygget, deraf navnet efterisolering. Der findes flere forskellige typer efterisolering på markedet, som hver især har deres egne fordele.det har Dansk Efterisolering helt styr på,

Glasfiberisolering er en populær type efterisolering. Den er fremstillet af genbrugsglas, der er blevet smeltet ned og spundet til fibre. Glasfiberisolering virker ved at indfange luft i fibrene og skaber en effektiv barriere mod varmeoverførsel. De lave omkostninger og den nemme installation gør det til et populært valg for mange husejere, der ønsker at forbedre deres boligs varmeeffektivitet.

En anden type efterisolering er skumisolering. Dette materiale sprøjtes direkte på eksisterende vægge eller lofter og tætner eventuelle huller eller revner i strukturen. Skumisolering udvider sig, når den udsættes for luft, og danner en lufttæt forsegling, der forhindrer luftlækage og varmeoverførsel. Det er også modstandsdygtigt over for mug og skimmel, hvilket gør det til et godt valg i fugtige miljøer.

Endelig er der strålebarrierer, som installeres på loftsrum som en form for efterisolering. Disse virker ved at reflektere varmen væk fra taget og forhindre, at den trænger ind i boligarealet nedenunder. Strålingsbarrierer består af to lag: et øverste lag aluminiumsfolie, der vender udad mod solen, og et nederste lag polyethylen, der vender indad mod det rum, der skal køles eller opvarmes. Polyethylenlaget er med til at forhindre støj udefra i at trænge ind i beboelsesrummet, samtidig med at det udgør en effektiv barriere mod varmeoverførsel mellem loftsrummet og beboelsesområdet under det. 

Ud over disse traditionelle former for efterisolering findes der også nyere produkter som f.eks. refleksfilm, der kan påføres eksisterende vinduer eller døre for at reducere solindfaldet i de varme sommermåneder, samtidig med at der stadig kan komme lys ind i et rum eller hus i vintermånederne, hvor temperaturen falder betydeligt lavere end ønsket inde i bygningerne på grund af manglende indfald af solstråling udefra gennem vinduer eller døre, der er forsynet med refleksfilm . Der findes også spraybelægninger, som giver fremragende termisk modstandsdygtighed på grund af deres evne til at skabe en uigennemtrængelig membran over overflader, som de påføres, og som ikke kun holder varm/kold luft ude, men også fugt, afhængigt af hvilken slags produkt du vælger til dine særlige behov/anvendelse . Endelig er der cellulosematerialer som bomuldsvat, mineraluld og genbrugspapirmaterialer, der giver fremragende lydisoleringsevne sammen med marginal termisk modstandsdygtighed på grund af deres porøse natur og evne til at fange luft i sig selv og dermed skabe lommer, hvor varm/kold luft kan blive fanget uden at kunne komme ind/ud af bygningsrum nemt .

indlæg du måske vil kunne lide